Corona preventiemaatregelen tijdens de cursus.

Veilig trainen voor BHV-, EHBO-, reanimatie- en veiligheidscursussen tijdens de Covid-19 pandemie

Veiligheid op het werk in deze tijd betekend ook aandacht voor hygiëne preventie. Bij De Jonge Veiligheidsopleidingen is er daarom ook veel aandacht voor de meest actuele richtlijnen van het RIVM en de  brancherichtlijn "Veilig Trainen voor BHV-, EHBO, reanimatie en veiligheidscursussen" opgesteld door het NIBHV, Oranje Kruis , Rode Kruis en de Nederlandse Reanimatieraad.

Wij verzoeken al onze cursisten om voorafgaand aan de komst op onze cursuslocatie kennis te nemen van dit document.

Richtlijnen RIVM
De meest actuele richtlijnen van het RIVM kunt u hier vinden:  https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19.
Deze richtlijnen zijn leidend voor iedereen: instructeurs, medewerkers en cursisten.
 • Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging vanaf 38 graden. Blijf thuis wanneer een huisgenoot meer dan 38 graden koorts heeft en/of benauwdheidsklachten. Meld u af voor de cursus via: 06-15664735.
 • Houdt 1,5 meter afstand tot medewerkers en cursisten.
 • Schud geen handen.
 • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
 • Was je handen regelmatig met water en zeep. Bij de wasbakken zijn handzeep, papieren doekjes en afvalemmers beschikbaar.
 • Gebruik handdesinfectiemiddelen. U treft deze handdesinfectiemiddelen aan bij binnenkomst, bij het toilet en in het leslokaal.
 • Het dragen van een mondneusmasker is verplicht als u door het gebouw loopt. Op uw eigen zitplaats mag het mondneusmasker af.

Hoe is het georganiseerd tijdens de cursussen van De Jonge Veiligheidsopleidingen.

Cursuslocatie De Jonge Veiligheidsopleidingen Bruinisse.
 • Bij de ingang wordt u opgevangen door een medewerker. Daarbij wijzen we u op de richtlijnen en stellen we enkele controlevragen over gezondheidsklachten. Komt u toch naar de cursus met bovengenoemde gezondheidsklachten dan wordt u de toegang tot de cursus geweigerd.
 • Na desinfectie van uw handen wordt u de weg gewezen naar het leslokaal. Daar hebben we de koffie/thee voor u klaar staan.
 • U kunt uw jas over uw eigen stoel hangen. Deze stoel en tafel zijn vooraf door onze medewerkers schoon gemaakt en zijn de hele cursus voor u beschikbaar. Op deze tafel treft u alle benodigde lesmaterialen aan die vooraf zijn schoon gemaakt en achteraf door onze medewerker opnieuw worden schoon gemaakt.
 • Bij alle handelingen waarbij u in contact komt met lesmaterialen mag u handschoenen dragen die u door De Jonge Veiligheidsopleidingen worden aangeboden. Na het uittrekken van de handschoenen dient u gelijk uw handen te wassen.
 • Maakt u gebruik van het toilet, volg dan de hygiëne-instructie die u bij het toilet kunt vinden.
 • De lunch (indien van toepassing) wordt u door ons aangeboden op uw eigen plek in het leslokaal. We verzoeken u om uw tafel na de koffie/thee en lunchpauze zelf schoon te maken en het afval in de afsluitbare afvalemmer te deponeren.
 • Volg altijd de instructies op van uw instructeur of medewerkers van De Jonge Veiligheidsopleidingen. Zij zien toe op de naleving van de protocollen en instructies.
Cursussen die gegeven worden door De Jonge Veiligheidsopleidingen binnen uw bedrijf.
Wij gaan er vanuit dat uw medewerkers op de hoogte zijn van de afspraken in het bedrijf rondom de hygiëne preventie. U draagt zelf zorg voor voldoende gelegenheid om de handen te wassen met water en zeep, de handen te desinfecteren. De Jonge Veiligheidsopleidingen draagt zorg voor handschoenen voor elke cursist. Alle medewerkers/cursisten mogen de gehele tijd 1,5 meter afstand houden tot elkaar en onze instructeur.

Wij bedanken u bij voorbaat voor uw medewerking en wensen u een leerzame en veilige cursus toe. Alleen samen krijgen we corona onder controle!