U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

De Jonge Veiligheidsopleidingen

Boeijerstraat 16
4311 EW Bruinisse
06-15664735
info@dejongeveiligheidsopleidingen.nl

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Veilig leren!

VCA cursus

VCA betekent Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers, maar het is veel meer. personen kunnen het VCA diploma halen. Bedrijven kunnen de VCA certificering halen. Deze certificering is een veelzijdig en compleet programma waarmee bedrijven objectief en structureel kunnen worden getoetst en gecertificeerd op hun VGM-beheersysteem (VGM is Veiligheid, Gezondheid, Milieu).

VCA basis
De cursus VCA basis is bedoeld voor alle uitvoerende medewerkers. Het doel van deze VCA cursus is medewerkers bewust maken van de (verborgen) risico's tijdens het werken op een bouwplaats of het werken op een terrein met potentieel gevaarlijke situaties. Daarnaast wordt geleerd hoe medewerkers zo veilig mogelijk met deze gevaarlijke situaties kunnen omgaan. In welke organisatie u ook werkt, als u het VCA diploma moet halen volgt u altijd de complete VCA cursus die een dag in beslag neemt inclusief het examen.

VCA VOL
De cursus VCA VOL is bedoeld voor alle leidinggevenden. Het doel van deze VCA cursus is leidinggevenden bewust maken van de (verborgen) risico's tijdens het werken op een bouwplaats of het werken op een terrein met potentieel gevaarlijke situaties. Daarnaast wordt geleerd hoe leidinggevenden zo veilig mogelijk met deze gevaarlijke situaties kunnen omgaan.

VCA examen
Het is mogelijk om zonder VCA cursus te volgen deel te nemen aan het VCA examen. Cursisten die eerst deelnemen aan de cursus VCA hebben echter wel een hoger slagingspercentage dan cursisten die rechtstreeks aan het examen deelnemen.

Houd u er rekening mee dat het verwerken van de uitslag enige tijd in beslag neemt. U kunt niet deelnemen aan het examen en gelijk het certificaat mee naar huis nemen. Schrijf u dus op tijd in voor een VCA cursus en voorkom dat u niet aan uw werk kunt beginnen door het ontbreken van het VCA diploma.

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?